Söke Atatürk Ortaokulu Tarihçesi

01.01.2015 7305

Söke Atatürk Ortaokulu

Okulumuzun binasının temeli Söke Lisesi'ne ek olarak Aydın Valisi Recep YAZICIOĞLU tarafından 1992'de atılmıştır.  1995-1997 yılları arasında Söke Lisesi Ortaokulu olarak faaliyet göstermiştir.

1997-1998 eğitim öğretim yılının Ocak döneminde 8 yıllık Kesintisiz Temel Eğitim'e geçişle birlikte Söke Atatürk İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuzda 22 derslik, bir BT sınıfı, bir fen laboratuvarı, iki teknoloji ve tasarım atölyesi, bir resim atölyesi, anasınıfı, kantin, üç idare, iki rehberlik servisi ve bir öğretmenler odası vardır.

Okulumuz 4+4+4 sistemi ile birlikte Söke Atatürk Ortaokulu olarak faaliyet göstermektedir. Okulumuz Söke Lisesi ile komşu olup aramızda bahçe duvarı bulunmaktadır. Okulumuz şehir merkezinde Fevzipaşa mahallesinde olup Konak, Atatürk, Fevzipaşa mahallelerinin kesiştiği noktada yer almaktadır.